Categorie archief: Activiteiten

Leer-je-Landgenoten-Kennen

 

Het project “Leer-je-Landgenoten-Kennen” probeert mensen met verschillende culturele achtergronden meer met elkaar in contact te brengen. In dat verband heeft het project een website (www.leerjelandgenotenkennen.nl) waarop mensen kunnen aangeven als zij geïnteresseerd zijn in een ontmoeting met andere mensen. Tevens kunnen zij aangeven wie zij graag zouden ontmoeten.

Drie Nederlandse jonge vrouwen (30 jaar) Stasja, Azarakhsh en Stephanie hebben aangegeven graag een keer te willen eten met enkele Syrische vrouwen. Vandaar dat de projectleider Jan Piet van Berkel contact heeft gezocht met de voorzitter van de Stichting Syrische Vrouwen voor Nederland, Araa al Jaramani om paar Syrische vrouwen uit de stichting SVNL uit te nodigen voor een etentje en cultureel contact.

De ontmoeting was in restaurant “Resto Van Harte”. De vier Syrische vrouwen waren Malak, Razan, Raghad en Haya. Alle vrouwen zaten samen en introduceerden zichzelf. De Syrische vrouwen probeerden Nederlands te praten, een beetje met handen en voeten. Het was een goede kans voor hen om de Hollandse sfeer te proeven.  Het hoofdgerecht was “stamppot”. De “stamppot” was het startpunt voor onze herinneringen aan het Syrische eten. De Nederlandse vrouwen waren enthousiast om alle lekkere soorten eten te proeven en we beloofden hen dat wij een Syrisch etentje met en voor hen gaan plannen. 

ze hadden een paar dierbare dingen meegebracht die ons verbinden met onze herinneringen aan Syrië, en om over onze dromen, ideeën en cultuur te praten.

Een Sponsbad was van Malak, die een vriendin van Malak aan haar gaf. Dat was vóór de arrestatie van die vriendin. Malak bewaart het Sponsbad als een souvenier.

Razan bracht Syrisch geld mee. Dat geld heeft ze in Syrië gespaard toen ze dacht dat ze naar de universiteit zou gaan om een studie af te maken, maar de oorlog was snel gekomen en ze vluchtte zonder te studeren.

Ghaar zeep is het onderwerp van Raghad. Ze heeft een lange geschiedenis met dit soort zeep. Zij komt uit Aleppo en Ghaar zeep maken is een erfelijk beroep in haar familie.

Haya heeft een armband uit Syrië meegebracht.  Ze kocht hem toen ze 13 jaar was, en heeft hem bewaard want ze heeft een paar herinneringen verbonden aan deze armband. hun tranen vielen van alle ogen op de tafel, maar de ontmoeting  was niet alleen verdrietig, ze hebben veel gelachen en genoten.

Expostie en Markt

dsc_0095dsc_0137op de afgelopen10 & 11 december heeft stichting Syrische vrouwen in Nederland haar markt mede de Kerstmarkt van Gemeente Teylingen, en het was erg leuk, na een Mand werken voor de voorbereiden kwam alles in heel mooi sfeer, sfeer van menging van twee cultuur Syrisch en Nederlands.. hier onder herreneren wij de leuk momenten bij fotos en videos

dsc_0043dsc_0044dsc_0045dsc_0035dsc_0037dsc_0034dsc_0022dsc_0036dsc_0019dsc_0014dsc_0016dsc_0001dsc_0004dsc_0255fotosyrian-foodhand-madesevonirs

SUPPORT SYRIAN CHILDREN WITH COLORS

> In May 2016 Art Child Foundation started the project “Happy Painter” in collaboration with Foundation Syrian Women in the Netherlands. Through these painting workshops they offer Syrian refugee children the possibility to transform their fears and emotional trauma’s into self confidence. The workshops consist of three stages in which thinking makes place for feeling, whereafter it is possible for the child to become more whole and at peace with the situation. This is of the utmost importance for those whom have lost everything that was dear to them. Rabobank Bollenstreek en Akzo Nobel are financially contributing to make this project work. Unfortunately their financial contribution is not nearly enough to enable us to help all those children who need it so badly. To make it possible for all these children to take part in this project, we desperately need your financial support. Any gift will be more than welcome and we thank you from the bottom of our hearts.

For more information:

Mrs Araa al Jaramani / Founder en President
a r t c h i l d Foundation www.archild.nl
Mrs Margareth Meulmeester / Founder and President
IMG-20160127-WA004320160517-_DSC2937

Expositie en Markt

Stichting Syrische Vrouwen in Nederland SVNL nodigt jullie uit voor een expositie en Kerstmarkt in Sassenheim op 10 december en in Voorhout op 11 december.
Beste landgenoten, het is onze kans om jullie te ontmoeten, en te leren kennen.
Wij zorgen voor een lekker Syrische sfeer. zodat jullie ruiken de geur van Damascus, Aleppo, Homs, Hama, Sowaida, Dair Azzor, Edlib, Dará en alle leuke gebieden van Syrië.

WIJ ZIEN U DAAR GRAAG

kerstmarkt-sassenheim

kerstmarkt-voorhout

kvkerstmarkt

De openingsdag van SVNL

Openingsdag 1

Meer dan 100 personen uit de Syrische en de Nederlandse samenleving en WelZijn Teylingen hebben de openingsdag van stichting Syrische Vrouwen in Nederland SVNL gevierd.

Allereerste waren er een paar leuke woorden verteld door:

Margriet Duivenvoorde de sociaal makelaar van Welzijn Teylingen, Dhr. Van Kempen de wethouder van Gemeente  Teylingen, Merrieke van ’t Hul de wijkregisseur in gemeente Teylingen, Dorrit van Dalen historica en werkt bij de Universiteit van Amsterdam.

Toen hadden we voor het eerst de documentarie film van De Nederlandse Vrouwen Initiatief uitgezonden

De juffen van de Arabische cursus hebben hun werk aan de publiek gepresenteerd.

Er was een presentatie over onze samenwerking met Art Child in project Happy Painter.

Toevallig was het openingsdag ook één van de Suikerfeest dagen dus dat hebben we met de mensen gevierd door een oresentatie te houden over Ramadan en het Suikerfeest in Syrië we hebben toen Syrische hapjes en zoetigheden aangeboden zodat mensen het sfeer van het Suikerfeest kunnen verkennen!

Wij werden geholpen door Gemeente Teylingen door de contact met de burgemeester Carla Breuer, Dhr. Aron van Kempen, mevrouw Reny Wietsma, mevrouw Sybrinne de Vries, mevrouw Cathalijn van Langevelde en mevrouw Merieke van ’t Hul.

Ook door WelZijn teylingen werden we geholpen door de contact met mevrouw Ria Eijk en Margriet Duivenvoorde.

Namens Stichting SVNL danken wij alle personen, organisaties medewerkers, ambtenaren en iedereen die geholpen heeft. We waarderen hun ondersteuning, hulp en participatie. We hopen een betere, prettige en nuttige samenleving op te kunnen bouwen.

De Presentaties, Foto’s etc.:

Suikerfeest P.P

Presentatie van kinderen in groep 5

Arabisch en ik

https://www.youtube.com/watch?v=RpKP11zyOCA

https://www.youtube.com/watch?v=CELwiQNl5EU

openingsdag 7

Openingsdag 16Openingsdag 13