Soon!! Het project Vaders en opvoeden

Stichting Syrische Vrouwen in Nederland SVNL is tot nu toe voornamelijk gericht geweest op vrouwen en kinderen. Syrische mannen stellen steeds vaker de vraag waarom er niets voor en met hen  gedaan wordt. Er bestaat niet zoiets als een stichting Syrische Mannen. Vanuit genderperspectief is het van belang om ook de mannen iets te bieden, zeker nu er voor Syrische moeders een opvoedondersteuningsprogramma gaande is.
Elke cultuur heeft haar maatschappelijke context, en de meeste mannen in Syrië lieten de opvoeding van oudsher over aan de moeders, omdat zij buitenshuis werkten. De vrouwen zorgden voor de opvoeding. In Nederland en door de Nederlandse cultuur bemoeien de mannen zich veel meer met de opvoeding van de kinderen.
De Syrische mannen hier in Nederland proberen om de verbinding met hun gezin te behouden, en hun oude normen te handhaven, maar dit leidt vaak tot extra spanningen binnen het gezin en het huwelijk. Dit komt door de verandering in de maatschappelijke context en deze hoort niet bij de Syrische context. Daarbij komt dat velen (nog) geen baan hebben en daardoor te weinig dagbesteding.

Stichting Syrische Vrouwen in Nederland in samenwerking met WelZijn Teylingen, Trias en CJG Teylingen, gaan hier hun bijdrage aan leveren. Er worden 6 bijeenkomsten gehouden  onder leiding van bureau Trias Pedagogica, waarin wordt gedebatteerd over opvoeding.

Wij hopen dat deze bijeenkomsten voor de Syrische mannen iets kan betekenen.

Op 23 oktober begonnen we met een proef bijeenkomsten met een paar vaders. Daarna bepaalde we met hun de datum en dat het vanaf 15 november elke woensdag om 17:30 plaats zal vinden, de details van de programma zijn in de brochure hieronder. Voor contact kunt u een mail sturen naar stichting Syrische Vrouwen naar: syrischevrouwen@gmail.com of naar: info@ssvnl.nl
Deze project is gefinancierd door Stichting Kinderpostzegels en WelZijn Teylingen. TRIAS Pedagogica is de betrokken instituut die 6 sessies opvoeddebatten gaat doen.

opvoeddebatten-programma1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL_formalDutch